БСП няма да подкрепи проекта за бюджет от служебния кабинет. Това

...
БСП няма да подкрепи проекта за бюджет от служебния кабинет. Това
Коментари Харесай

БСП няма да подкрепи проектобюджета на служебния кабинет

БСП няма да поддържа плана за бюджет от служебния кабинет. Това заяви водачът на партията Корнелия Нинова.

Тя добави, че в него има необосновани разноски, занижени доходи и е противообществен по своя темперамент.

„ Необоснованите разноски виждаме в финансовите разноски, които са 10 милиарда лева за половин година, а не за цяла. Няма никаква аргументация за какви планове са тези разноски. От това перо могат да се понижат разноски. Занижени са и приходите, които са по-малко с 1 милиарда от смяната на решението от държавните сдружения да се събира 100% дял. Служебният кабинет планува 50% “, сподели Нинова.

„ Ще настояваме да се планува нарастването на минималната заплата за 500 000 души от 1 юли на 850 лв.. Майчинството за втората година да е колкото минималната заплата. Да продължим и детската си стратегия – след безплатните учебници да има и безвъзмездни медикаменти. Предложенията ни ще са финансово обосновани “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

От Българска социалистическа партия упорстват:
Служебният министър на финансите да направи доклад за осъществяването на бюджета до момента.

„ Имаме въпроси към него – вярна ли е информацията, че за първите месеци на годината са изхарчени повече от плануваното по закон. Тоест предплатено да са харчили пари, които би трябвало да се харчат през юли, август и септември. Второ – правилно ли е, че първият транш по ПВУ не са употребявани по предопределение, а са изхарчени за други разноски и би трябвало да ги възвръщаме. Това е неуместно, в случай че се е случило. Ако се окаже истина, желаеме да чуем от министъра дали е по този начин. Служебният кабинет желае да им узаконим беззаконията – това няма по какъв начин да стане “, попита Нинова.

„ Настояваме това чуване да стане в Народното събрание пред всички навън съвещание. За да знае цялото общество какво е настоящото положение на страната. Не може веднъж да слушаме, че сме пред банкрут, а на другия, че не е по този начин и сме постоянни “, безапелационна бе тя.

„ Ако ГЕРБ и Политическа партия основат държавно управление ние ще сме съпротива на него “, по този начин отговори Нинова на въпрос дали ще поддържат държавно управление сред първата и втората партии.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР